Alextek ~ Undervisning i Alexanderteknikk

Elisabeth Dahl

Jeg hadde mine første Alexanderteknikktimer som en del av undervisningen på teaterskolen Mountview Academy of Theatre Arts i London (2000 – 2003). Ingenting har hjulpet meg så mye som skuespiller og i livet ellers som denne teknikken, jeg slipper for eksempel å dra til kiropraktor flere ganger i året for å få på meg skoene! Korsryggen er ikke lengre et problem: teknikken er nå mer som en praktisk livsfilosofi, et verktøy som hjelper meg til å møte livets små og store utfordringer med større tilstedeværelse og ro.

Å ta den treårige lærerutdannelsen ved The Constructice Teaching Centre (2006-2009), var en naturlig utvikling etter å ha tatt timer i mange år, og kom ut fra et ønske om dele denne teknikken med andre.

Etter endt lærerutdannelse i 2009 underviste jeg på Italia Conti Teaterskole, Mountview Academy of Theatre Arts, Themes College og ved BBC, før jeg flyttet hjem til Norge i 2010. Fra høsten 2010 har jeg undervist i Alexanderteknikk og stemmebruk på skuespillerutdannelsen på Westerdals (tidligere NISS), ved siden av privat praksis på St. Hanshaugen.

Alexanderteknikk er en livslang læringsprosess. Personlig studie og utvikling er viktig for meg. Jeg fortsetter derfor å ta timer og kurs med mer erfarne lærere, noe som jeg håper også gavner mine elever.

Jeg er medlem av den internasjonale og den nasjonale lærerforeningen, STAT 1 og NFLAT.

Alexanderteknikkundervisningen og skuespilleryrket fortsetter å være gjensidig utfyllende og inspirerende.

1. Teaching members of STAT are certified (MSTAT) to teach the Technique after successfully completing a three year, full time training course, approved by the Society or an affiliated society and are required to adhere to the Society’s published Code of Professional Conduct and to hold professional indemnity insurance.

Til toppen av siden